Românca Alexandra Bulat, stabilită în Regatul Unit, a fost aleasă la alegerile locale la funcția de consilier de comitat în Cambridgeshire din partea Partidului Laburist, printre priorităţile pe care le va urmări în acest post numărându-se drepturile imigranţilor şi combaterea sărăciei în rândul copiilor şi tinerilor.

„Sunt foarte bucuroasă să fiu primul român (ales) consilier de comitat în Regatul Unit. Este o zi cu adevărat frumoasă pentru reprezentare'', a declarat Alexandra Bulat.

„Oricare are fi opiniile politice, avem nevoie de mai mulţi imigranţi în politică, indiferent de partid (...), pentru că politica locală ne afectează pe toţi în mod egal şi toţi trebuie să fim reprezentanţi'', adaugă ea.

Anterior activistă pentru drepturile cetăţenilor europeni în Regatul Unit şi voluntară în cadrul unor organizaţii pentru apărarea drepturilor imigranţilor, Alexandra Bulat mărturiseşte că până la anunţarea rezultatului referendumului privind Brexitul nu a interesat-o politica. „Acela a fost momentul când mi-am dat seama că de fapt deciziile din politică mă afectează şi au un impact direct asupra mea'', explică românca implicată acum în politica britanică, după ce în anul 2017 a devenit membră a Partidului Laburist, potrivit Agerpres.

Ea are un mesaj şi pentru românii şi ceilalţi cetăţeni europeni stabiliţi în Regatul Unit. „În urmă cu opt ani nu eram implicată deloc. Nici măcar nu ştiam că pot vota în această ţară. Iar acum sunt primul român ales consilier de comitat. Sper că aceasta le va trimite un mesaj tuturor de toate naţionalităţile şi minorităţile etnice, acela că vă puteţi implica. Dacă eu o pot face, oricine o poate face. I-aş încuraja pe toţi să-şi facă vocea auzită'', a îndemnat Alexandra Bulat.

Citeste si:
Marea Britanie: NU am blocat vaccinul împotriva Covid-19
Marea Britanie răspunde...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.