Plajele private se redeschid sâmbătă, iar muzeele săptămâna viitoare, au anunţat vineri oficiali din domeniul sănătăţii din Grecia, ţară care se pregăteşte pentru deschiderea sezonului turistic pe 15 mai.

Muzeele se vor deschide pe 14 mai, cinematografele în aer liber pe 21 mai, cu capacitate redusă, iar teatrele pe 28 mai.

În luna aprilie, guvernul de la Atena a început să relaxeze măsurile restrictive impuse în luna noiembrie, permiţând redeschiderea majorităţii magazinelor care fac comerţ cu amănuntul, cu excepţia centrelor comerciale.

Terasele cafenelelor şi restaurantelor au putut fi redeschise pe 3 mai. Cu toate acestea, profesioniştii din domeniul turismului nu se aşteaptă la sosiri masive ale turiştilor străini până în luna iulie.

În luna aprilie, obligaţia carantinării a fost ridicată pentru călătorii vaccinaţi sau testaţi provenind din ţările Uniunii Europene şi din alte câteva ţări, precum Regatul Unit şi Statele Unite.

Grecia a fost puternic afectată de cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, majoritatea celor peste 10.000 de decese fiind înregistrate în ultimele luni.

În total, au fost înregistrate peste 350.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Grecia, o ţară cu 10.8 milioane de locuitori. Până în prezent, au fost realizate peste 3.4 milioane de vaccinări şi peste un milion de persoane au primit a doua doză, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Mai 2021 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.