Șase români au fost arestați în SUA după ce au jefuit un templu budist vietnamez, în aprilie, a anunțat biroul șerifului din Benton County.

Templul se afla într-o casă din Rogers, Benton County, statul Arkansas. Grupul de șase români a dat spargerea pe 20 aprilie.

În consecință, Marta Chicui, Francisca Velcu, Floarea Miclescu, Voinea Gratiani Miclescu, Claudia Velcu și Narcisa Velcu au fost arestați pentru tâlhărie și complicitate la spargere rezidențială. Aceștia au fost eliberați însă din arest după ce au plătit cauțiunea, potrivit presei locale.

Detectivii cred că au fost implicate şi alte persoane, dar cel mai probabil au părăsit zona. Unii dintre suspecţi au fost implicaţi şi în alte spargeri ale templelor budiste din California, Arizona şi Oklahoma, potrivit comunicatului poliţiei.

Patru femei s-au dus la templul din orașul Rogers, pe 18 aprilie şi au spus că au nevoie de ajutor divin pentru un membru al familiei. În acel moment, în casa în care este situat templul se afla doar o singură persoană, care le-a transmis că ceremoniile se desfășoară doar în vietnameză.

Retail jobs

Una dintre femei a cerut să folosească toaleta, iar celelalte au încercat să distragă atenţia ocupantei templului, dar nu au reuşit. Când le-a cerut să plece, au devenit agitate. Două zile mai târziu, cinci femei şi un bărbat s-au întors şi au forţat intrarea în templu, reuşind să pătrundă în mai multe încăperi şi să fure bani, bijuterii şi bunuri.

Ocupanta templului a reușit să fugă și nu a fost rănită, mai spun polițiștii.

Detectivii cred că templele sunt vizate din cauza naturii pasive a ocupanţilor şi a practicii lor de a accepta donaţii, de obicei în numerar.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.