Premierul Mario Draghi a anunţat că se aşteaptă la redeschiderea sectorului italian al turismului la mijlocul lunii mai, când vor fi permise călătoriile între regiuni.

Vorbind la finalul reuniunii miniştrilor Turismului din G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente), Draghi a informat că "paşapoartele UE de vaccinare" vor fi operaţionale până la mijlocul lunii iunie, permiţând acces la mai facil la călătorii pe continent.

Mario Draghi este sub presiune pentru a salva sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane şi generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.

„În aşteptarea paşapoartelor verzi digitale europene, avem propria noastră versiune la nivel naţional, care va permite oamenilor să se deplaseze între regiuni şi va fi operaţional de la mijlocul lunii mai, astfel încât nu va trebui să aşteptăm până la mijlocul lunii iunie pentru documentul UE'', a declarat premierul italian. Acesta a adăugat: „la mijlocul lunii mai turiştii vor avea paşaportul italian, deci este momentul să faceţi rezervări pentru vacanţe în Italia".

Retail jobs

La rândul său, ministrul german al Turismului, Thomas Bareiss a afirmat: „Pe termen scurt, obiectivul este de a restabili încrederea în călătoriile în siguranţă".

Luna trecută, ministrul italian al Turismului, Massimo Garavaglia, a anunţat că Guvernul de la Roma intenţionează să aloce peste 1,7 miliarde de euro în măsuri de sprijinire a companiilor şi persoanelor care şi-au pierdut veniturile din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), inclusiv pentru hoteluri şi restaurante.

Italia a avut anul trecut doar 25,5 milioane de vizitatori străini, un declin de peste 60% faţă de cei 65 de milioane de turişti străini din 2019. Veniturile pierdute în 2020 de Italia din cauza restricţiilor impuse turismului se ridică la 120,6 miliarde de euro, a estimat recent Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC), informează Agerpres.

Citeste si:
Oamenii de știință din Italia ar fi descoperit un vaccin anti-cancer
Oamenii de știință din Italia...

Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2021 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.