Peste 90% din populație a fost vaccinată, iar din cele 7.500 de persoane eligibile pentru vaccinare, 6.155 au fost imunizate.

„Ne organizăm pentru a fi prima insulă „Covid-free” din Italia. Mai întâi sunt vaccinate categoriile fragile și apoi cele adulte”, a spus Raimondo Ambrosino, primarul insulei Procida.

Populația insulei a fost invitată să se deplaseze în centrele speciale pentru vaccinare. În fiecare zi era invitată o grupă de vârstă diferită.

„Putem ajunge la un procent bun în această seară, atât pentru categoria de vârstă de 30 de ani, cât și pentru cea de 18 ani”, a spus Fabio Guardascione, localnic.

Dacă vorbim de insule, italienii nu sunt primii în topul vaccinării. La nivel mondial Insulele Seychelles au fost primele care au atins imunizare colectivă. Arhipelagul Seychelles numără 115 insule și aproape 100.000 de locuitori.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.