Oraşul Sydney este afectat de fumul degajat de incendiile de vegetaţie, obligând autorităţile locale să le recomande rezidenţilor să rămână în locuinţele lor.

„Un vânt slab şi o inversiune termică în timpul nopţii au adus fumul rezidual în partea joasă a oraşului", au anunţat pompierii din Sydney.

Cursele de feribot au fost de asemenea anulate, în contextul în care nivelul poluării aerului cu particule fine PM2,5 (mai mici de 2,5 microni) a crescut semnificativ, ajungând la peste 190.

Pompierii australieni au recurs la tehnica incendierii preventive pentru a degaja solul pădurilor, cu scopul de a împiedica producerea de incendii. Însă luni, din cauza nivelului poluării atmosferice, ei au trebuit să renunţe la aceste operaţiuni.

În timpul incendiilor de vegetaţie care au devastat regiunea oraşului Sydney timp de mai multe luni în anii 2019 şi 2020, cei aproximativ 5 milioane de locuitori ai metropolei australiene au trebuit să suporte un nor de fum şi de cenuşă care s-a menţinut în oraş timp de mai multe săptămâni.

Retail jobs

Norul actual de fum rezidual ar trebui să se resoarbă în câteva zile, au precizat pompierii locali, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Mai 2021 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.