După ce a fost închis timp de şase luni în contextul pandemiei de coronavirus, Teatrul de Operă din Roma se redeschide cu un concert simfonic dedicat lui Giuseppe Verdi şi o amplă mobilizare a fanilor, care au epuizat în 24 de ore cele 500 de bilete disponibile.

„Este un semnal frumos pentru viitorul Teatrului", a declarat superintendentul Teatrului de Operă din Roma, Carlo Fuortes.

El a elogiat totodată „entuziasmul publicului" faţă de iniţiativa de a pune în vânzare bilete la un preţ special de 10 euro, iniţiativă care a fost „foarte bine" primită.

Italia a început de lunea trecută, în contextul ameliorării datelor epidemiologice ale pandemiei, o redeschidere treptată a unor sectoare care de mai multe luni erau puternic restricţionate, precum cultura, în condiţiile în care sălile de cinema şi de teatru au fost închise din octombrie anul trecut.

La rândul său, teatrul La Scala din Milano a anunţat că se va redeschide publicului la 11 mai cu un concert dirijat de Riccardo Muti.

Miercuri, Orchestra Operei din Roma, sub conducerea maestrului Michele Mariotti, va interpreta un program dedicat în întregime lui Verdi, compus din fragmente „dansabile" din operele „Macbeth", „Don Carlos" şi „I vespri siciliani", a informat teatrul într-un comunicat.

„În sfârşit vom putea redeschide publicului teatrul nostru cu un concert vesel dirijat de Michele Mariotti cu muzică de dans din unele din cele mai mari opere ale lui Verdi", a asigurat Fuortes, care a subliniat că vor încerca să „transforme paralizia pandemiei în vitalitate".

Concertul, cu durata de o oră, va începe la 20:30 ora locală şi va fi transmis în direct de postul Rai Radio 3, notează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.