Guvernul Ungariei a publicat o listă de reguli noi, care vor intra în vigoare atunci când numărul cetăţenilor vaccinaţi împotriva COVID-19 va ajunge la 4 milioane.

Potrivit declaraţiei oficiale, citate de Daily News Hungary, restricţiile nocturne de circulaţie se vor aplica atunci de la miezul nopţii, iar magazinele vor putea servi clienţi până la ora 23:00.

Locurile care oferă activităţi de agrement, precum grădinile zoologice, parcurile sălbatice, muzeele, teatrele, cinematografele sau bibliotecile, se vor redeschide pentru deţinătorii de certificate de vaccinare. În plus, sălile de sport, piscinele şi patinoarele se vor redeschide pentru cei care pot face dovada imunizării, dar şi pentru sportivii profesionişti cu vârsta sub 18 ani.

De asemenea, Ungaria anunţă că persoanele care deţin un certificat de vaccinare vor putea participa la evenimente sportive sau culturale fără mască după ce ţara ajunge la 4 milioane de imunizaţi. Tot atunci, cetăţenii imunizaţi vor putea servi masa în interiorul restaurantelor până la ora 23:00.

Certificatele sunt emise la 8 zile dupa administrarea primei doze din serul anti-COVID-19.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.