Zeci de actori din Germania au organizat un protest online împotriva legislaţiei prin care guvernul cancelarei Angela Merkel dobândeşte prerogative mai mari pentru impunerea de restricţii împotriva coronavirusului, declanşând o dezbatere cu privire la posibilitatea ca multe regiuni ale ţării să intre din nou în lockdown.

Actori de renume precum Ulrich Tukur, Heike Makatsch şi Jan Josef Liefers au postat videoclipuri satirice cu hashtagul #allesdichtmachen, care se traduce ca #închideţitotul, comentând diferite aspecte ale pandemiei.

Anul acesta am învăţat să arăt cu degetul spre alţii în semn de solidaritate", a spus actorul Martin Brambach în videoclipul său.

Fac apel la guvernul nostru: Faceţi-ne să ne temem mai mult", a spus la rândul său Volker Bruch, relatează Agerpres.

Parlamentul german a aprobat joi o nouă lege care impune armonizarea regulilor anti-COVID19 pentru zonele în care există 100 de cazuri la 100.000 de locuitori într-o săptămână.

Astfel, între altele, autorităţile federale vor putea impune interdicţii de circulaţie între orele 22:00 şi 05:00, precum şi limitarea reuniunilor private, în ce priveşte practicarea sporturilor şi programul magazinelor, precum şi închiderea instituţiilor culturale, precum muzeele şi teatrele. Iniţial, fiecare land din Germania era responsabil pentru propriile restricţii.

Retail jobs

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Aprilie 2021 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.