Experţii în vaccinuri de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au spus că este necesară colectarea mai multor date despre incidenţa cheagurilor sangvine la persoanele care au primit în afara Europei vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca.

OMS a reformulat recomandările sale de precauţie în ceea ce priveşte utilizarea vaccinului AstraZeneca, ţinând cont de datele despre cheagurile sangvine apărute în Europa.

„OMS continuă să susţină concluzia potrivit căreia beneficiile acestor vaccinuri sunt mai mari decât riscurile", a subliniat organizaţia într-un comunicat, conform Hotnews.

Pe 7 aprilie, OMS a anunţat că există o legătură între vaccin şi cheagurile de sânge, dar momentan nu a fost confirmată şi pe lângă acest lucru cazurile sunt „foarte rare”.

Vaccinul AstraZeneca este utilizat în 157 de ţări, potrivit unei numărători efectuate de AFP. Cele mai multe cazuri de cheaguri sangvine au fost semnalate în Marea Britanie şi în Uniunea Europeană, în timp ce „foarte puţine" au fost raportate în alte ţări, notează specialiştii de la SAGE, departament al OMS.

Retail jobs

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.