Un afroamerican a fost împuşcat de poliţie în statul Carolina de Nord din SUA. Acesta este cel mai recent caz în care o persoană de culoare a fost ucisă de poliție de la anunţul de marţi privind condamnarea poliţistului Derek Chauvin pentru omorârea lui George Floyd.

Andrew Brown Jr a fost omorât de un poliţist venit să îi prezinte un mandat de percheziţie la Elizabeth City, mic oraş din acest stat din sud-estul SUA, a spus şeriful comitatului Pasquotank, Tommy Wooten. Potrivit martorilor, Andrew Brown a fost împuşcat în timp ce se îndepărta de poliţişti la volanul maşinii sale.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani şi tată a zece copii nu era înarmat, a declarat familia acestuia. Moartea sa vine la o zi după verdictul istoric din procesul poliţistului Derek Chauvin, găsit vinovat de trei capete de acuzare, între care şi omorârea lui George Floyd la Minneapolis, în Minnesota.

Bucuria provocată de această condamnare a fost imediat spulberată de moartea unei adolescente de culoare la Columbus, în Ohio, cu mai puţin de o oră înainte de anunţarea verdictului. Makiyah Bryant, în vârstă de doar 16 ani a fost împuşcată mortal de un poliţist în timp ce părea să atace cu un cuţit o altă persoană.

Şeriful Tommy Wooten a promis miercuri "transparenţă" în legătură cu evenimentele care au condus la moartea lui Andrew Brown Jr. Camera de filmat de mici dimensiuni ataşată de echipamentul poliţistului care a tras era în funcţiune, a adăugat şeriful, care a precizat că nu a văzut încă imaginile. Ancheta a fost înaintată Biroului de Investigaţii din statul Carolina de Nord, precizează hotnews.ro.

Citeste si:
Șase români au fost arestați după ce au jefuit un templu budist din...
Șase români au fost arestați...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.