Un afroamerican a fost împuşcat de poliţie în statul Carolina de Nord din SUA. Acesta este cel mai recent caz în care o persoană de culoare a fost ucisă de poliție de la anunţul de marţi privind condamnarea poliţistului Derek Chauvin pentru omorârea lui George Floyd.

Andrew Brown Jr a fost omorât de un poliţist venit să îi prezinte un mandat de percheziţie la Elizabeth City, mic oraş din acest stat din sud-estul SUA, a spus şeriful comitatului Pasquotank, Tommy Wooten. Potrivit martorilor, Andrew Brown a fost împuşcat în timp ce se îndepărta de poliţişti la volanul maşinii sale.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani şi tată a zece copii nu era înarmat, a declarat familia acestuia. Moartea sa vine la o zi după verdictul istoric din procesul poliţistului Derek Chauvin, găsit vinovat de trei capete de acuzare, între care şi omorârea lui George Floyd la Minneapolis, în Minnesota.

Bucuria provocată de această condamnare a fost imediat spulberată de moartea unei adolescente de culoare la Columbus, în Ohio, cu mai puţin de o oră înainte de anunţarea verdictului. Makiyah Bryant, în vârstă de doar 16 ani a fost împuşcată mortal de un poliţist în timp ce părea să atace cu un cuţit o altă persoană.

Retail jobs

Şeriful Tommy Wooten a promis miercuri "transparenţă" în legătură cu evenimentele care au condus la moartea lui Andrew Brown Jr. Camera de filmat de mici dimensiuni ataşată de echipamentul poliţistului care a tras era în funcţiune, a adăugat şeriful, care a precizat că nu a văzut încă imaginile. Ancheta a fost înaintată Biroului de Investigaţii din statul Carolina de Nord, precizează hotnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.