Cirque du Soleil a anunţat miercuri reluarea, începând din această vară, a patru dintre spectacolele sale emblematice, întrerupte de mai bine de un an din cauza pandemiei

Spectacolele „Mystere'' şi „O'' vor fi reluate la Las Vegas din 28 iunie, respectiv 1 iulie, urmate de „Kooza'' la Punta Cana, în Republica Dominicană, la 25 noiembrie şi de „Luzia'' la Londra, din data de 12 ianuarie, a anunţat trupa de artişti de circ într-un comunicat.

„Acesta este momentul pe care l-am aşteptat cu toţii'', a declarat Daniel Lamarre, CEO al companiei Cirque du Soleil.

„Au trecut aproape 400 de zile de la închiderea noastră forţată şi aşteptam cu nerăbdare revenirea pe scenă", a adăugat Lamarre.

Formată în Quebec în anul 1984, trupa de acrobaţi a fost nevoită să anuleze, în martie 2020, 44 de producţii programate în toate colţurile lumii din cauza pandemiei de coronavirus, ceea ce a făcut ca 4.679 de acrobaţi şi tehnicieni, echivalentul a 95% dintre angajaţii companiei, să intre în şomaj tehnic.

Majoritatea dintre aceştia au fost concediaţi în iunie, când grupul a solicitat protecţia instanţei pentru a evita falimentul.

Compania a fost cumpărată oficial în toamnă de fondul canadian Catalyst, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.