Regina Elisabeta a II-a împlinește astăzi 95 de ani. Evenimentul din acest an este unul privat, fiind marcat de moartea prinţului Philip în data de 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

În acest an, nu vor fi sărbători publice, deoarece regia continuă să respecte două săptămâni de doliu până vineri. Nici o fotografie privind aniversarea din acest an nu va fi făcută publică anul acesta, așa cum este obișnuit.

Ziua ei de naștere este la mai puțin de două săptămâni după ce prințul Philip a murit pe 9 aprilie. Acesta mai avea nouă săptămâni până să împlinească 100 de ani, care trebuia să fie punctul central al sărbătorilor regale din acest an.

Cele două aniversări ale reginei

Conform tradiţiei, oficial, ziua de naştere a suveranei britanice este marcată în cea de-a doua zi de sâmbătă a lunii iunie, prin parada militară "Trooping the Colour", când peste o mie de soldaţi îmbrăcaţi în uniforma tradiţională de gală mărşăluiesc prin centrul Londrei.

Tradiţia dublei celebrări a fost instaurată de regele George al II-lea, în 1748, pentru a putea beneficia de condiţii meteo mai blânde. Evenimentul din 13 iunie 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

Retail jobs

Programat pentru data de 12 iunie 2021, evenimentul a fost din nou anulat, din cauza decesului ducelui de Edinburgh. Data oficială a aniversării reginei este şi ziua naţională a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, potrivit digi24.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.