Fostul vicepreședinte american, Walter Mondale a murit la vârsta de 93 de ani. Mondale a candidat în tandem cu democratul Jimmy Carter în alegerile prezidențiale din 1976, pe care acesta le-a câștigat, pentru ca patru ani mai târziu să fie învins.

Carter, 96 de ani, îl consideră pe Mondale ”cel mai bun vicepreședinte din istoria țării”.

Cu toate acestea, în scrutinul prezidențial din 1984, Mondale a pierdut la scor mare în fața republicanului Ronald Reagan, reușind să obțină victoria doar în statul său Minnesota și în Washington DC. Scorul final a fost de doar 13 voturi ale electorilor în favoarea sa și 525 de partea lui Reagan, un scor record.

Mondale este însă cel care a ales-o pe Geraldine Ferraro din New York pentru a face tandem, aceasta devenind astfel prima femeie care a fost desemnată drept candidat pentru funcția de vicepreședinte al SUA în cursa finală, potrivit hotnews.ro.

Președintele Joe Biden și soția sa, Jill, au transmis într-o declarație de presă că Mondale a fost ”un prieten drag și un mentor”, unul dintre cei mai devotați patrioți și demnitari în serviciul public.

Retail jobs

„Jill și cu mine am avut ocazia să vorbim cu Fritz și cu familia sa, în weekend, rememorând anii de prietenie care ne-au legat și cât de multe am învățat unii de la alții, sprijinindu-ne reciproc”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2021 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.