Mai multe vidre de la un acvariu din statul american Georgia au fost testate pozitiv cu virusul COVID-19.

Mai multe exemplare vârstnice de vidre din specia Aonyx cinereus (vidra orientală cu picioare scurte) au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă maladia COVID-19.

„Au început să prezinte simptome respiratorii uşoare: să strănute, să le curgă nasul, să fie uşor letargice şi să tuşească", au precizat reprezentanţii acvariului într-un comunicat, adăugând că se aşteaptă ca animalele să se recupereze complet.

„În momentul de faţă, ele nu mai sunt expuse, ci tratate de specialişti şi de echipele de îngrijitori", se precizează în comunicat, fără a se specifica numărul vidrelor afectate de noul coronavirus.

Potrivit unei reprezentante a acvariului, Tonya Clauss, vidrele se află „sub o monitorizare foarte atentă" şi au prezentat doar simptome uşoare.

Retail jobs

„Ne aşteptăm ca toate să-şi revină complet", a adăugat Tonya Clauss.

Se crede că vidrele au contractat noul coronavirus de la un membru al personalului, care era asimptomatic, în condiţiile în care animalele nu au avut contact direct cu vizitatorii acvariului, informează AGERPRES.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.