India a înregistrat un număr record de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, arată date făcute publice duminică de Ministerul Sănăţii, în contextul unui deficit de sisteme de ventilaţie şi de paturi în spitale în unele din oraşele lovite cel mai puternic de pandemie.

India a raportat 261.500 de noi cazuri de infectare. Numărul total al infectărilor a ajuns la 14,8 milioane, al doilea cel mai ridicat bilanţ după cel din SUA, care au raportat peste 31 de milioane de îmbolnăviri.
Numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a fost de 1.501 pentru ultimele 24 de ore, totalul ajungând la 177.150, conform datelor oficiale.

India, afectată puternic de răspândirea variantelor mai contagioase ale virusului, se confruntă cu un mare deficit de paturi de spital, de sisteme de ventilaţie şi de medicamente esenţiale precum antiviralul Redemsivir.

În contextul înmulţirii semnificative a cazurilor de coronavirus, premierul Narendra Modi a cerut autorităţilor sâmbătă noapte să elimine toate obstacolele în producerea de vaccinuri împotriva COVID-19.

Modi a analizat de asemenea nivelul general de pregătire al administraţiei sale şi a subliniat nevoia de a garanta disponibilitatea paturilor de spital şi a resurselor de oxigen şi a aparatelor de ventilaţie. El a cerut de asemenea echipei sale să colaboreze strâns cu autorităţile locale, în special în cele 12 state afectate puternic de o înmulţire exponenţială a cazurilor de coronavirus.

Însă partidele de opoziţie, printre care şi partidul Congresul, l-au criticat pe Modi pentru că a ţinut discursuri în faţa unor mitinguri electorale mari pentru a ajuta formaţiunea sa politică naţionalistă hindusă, Bharatiya Janata Party (BJP), să câştige alegerile regionale din statul Bengalul de Vest.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Aprilie 2021 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.