Prinţul Philip va fi înmormântat sâmbătă la Castelul Windsor. La înmormântare vor putea participa doar 30 de persoane. Sicriul va fi purtat de un Land Rover proiectat de ducele de Edinburgh.

Zeci de britanici s-au adunat în faţa Castelului Windsor pentru a participa la pregătirile pentru înmormântarea prinţului Philip. Au depus flori şi au urmărit cum soldaţii armatei au călărit de la Long Walk până la poarta Cambridge, purtând cu ei trei tunuri.

„Nu ştiam atât de multe despre prinţul Philip şi, uitându-mă la toate programele despre el şi învăţând despre viaţa lui, mi-am dat seama că a fost un bărbat incredibil. Desigur, este trist pentru Majestatea Sa (Regina Elisabeta a II-a), 73 de ani de căsătorie este o viaţă întreagă” spune Laura Langley, una din persoanele prezente.

Înmormântarea ducelui de Edinburgh va avea loc sâmbătă la castelul Windsor, cu o prezenţă limitată la 30 de persoane.

„A făcut atât de multe pentru ţară şi am vrut să ne arătăm respectul şi aprecierea cu adevărat”, spune Karina Carvalho, participantă.

Citeste si:
Regina Elisabeta, prima apariție oficială după moartea prințului...
Regina Elisabeta, prima...

„Apreciem familia regală şi am fost dornici să vedem dacă există vreo pregătire. Ei doar practicau marşul, dar aruncăm şi noi o privire”, zice şi Jessica Carvalho, o altă participantă.

Sicriul prinţului Philip va fi dus la Capela Saint George pe un Land Rover special adaptat, pe care l-a proiectat el însuşi. Vehiculul cu şasiu de tip Defender TD5 130 a fost un proiect care a durat 16 ani, iar ultimele modificări i-au fost aduse în 2019.

Cei patru copii, prinţii Charles, Andrew, Edward şi Anne, vor merge alături de sicriul său la înmormântarea de sâmbătă, relatează Mediafax.

Citeste si:
Florin Salam, în doliu pentru Babi!
Florin Salam, în doliu!...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.