Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, vine în ajutorul tinerilor afectaţi de pandemie, astfel că cei cu vârste între 3 şi 17 ani primesc zece şedinţe gratuite la psiholog.

Macron e de părere că tinerii sunt traumatizaţi şi au nevoie de ajutor. Preşedintele Emmanuel Macron a făcut promisiunea faţă de copiii şi adolescenţii francezi după ce a vizitat un spital de psihiatrie pediatrică, relatează Associated Press.

„Am decis să rambursăm cu 100% îngrijirea psihiatrică pentru copii, pe baza unei reţete de la medicul de familie sau şcoală, un psihiatru, personalul spitalului, astfel încât 10 şedinţe vor fi rambursate integral”, a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

Schema cu zece şedinţe gratuite se va desfăşura pe durata crizei de sănătate pentru cei cu vârste între 3 şi 17 ani care au prescripţie medicală. Preşedintele e de părere că tinerii sunt cei care au cel mai mult de suferit din cauza pandemiei, mai ales acum, când şcolile franceze s-au oprit din nou pentru trei săptămâni, o măsură de reducere a infectărilor din valul trei al pandemiei de coronavirus.

„Este important ca toată lumea să realizeze efectele măsurilor de închidere a şcolii, închiderea centrului sportiv, asupra copiilor şi adolescenţilor, deoarece îi traumatizează pe cei mai tineri şi tu trebuie să-i ajuţi după aceea”, a mai spus Macron.

Psihiatrii spun că decesele celor dragi, poate bolnavi de COVID-19, întreruperile repetate ale studiilor şi tulburarea viitorului lor au avut efecte devastatoare asupra sănătăţii mintale a unui număr alarmant de copii şi adolescenţi.

Toate au dus la un număr ridicat de urgenţe psihiatrice în rândul tinerilor, dar şi tentative de sinucidere, atacuri de panică şi alte simptome de angoasă mintală.​


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.