Administraţia Biden va anunţa joi o serie de sancţiuni la adresa Rusiei, decizie care va viza mai multe persoane şi entităţi.

Un pachet de sancţiuni vizând mai mulţi oficiali ruşi va fi cuplat cu ordine de expulzare din Statele Unite a unora dintre aceştia, potrivit informaţiilor furnizate de surse familiarizate cu subiectul.

Sancţiunile ar face parte dintr-un set de reacţii ale executivului american la o încălcare a securităţii cibernetice, identificată în decembrie anul trecut, şi despre care guvernul SUA a spus că a fost probabil orchestrată de Rusia. Atacul cibernetic a afectat software-ul realizat de SolarWinds, ceea ce a permis hackerilor să acceseze mii de companii şi instituţii guvernamentale care foloseau produsele acestei companii.

Se aşteaptă ca aproximativ 30 de entităţi să se confrunte cu sancţiuni pentru încălcarea securităţii cibernetice a companiei SolarWinds sau pentru amestec în alegerile din SUA, iar aproximativ zece oficiali ruşi să fie expulzaţi.

„Ostilitatea şi imprevizibilitatea acţiunilor americane ne obligă, în general, să fim pregătiţi pentru cele mai grave scenarii", a declarat săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Agerpres.

Casa Albă, Departamentul de Stat şi cel al Trezorerie nu au răspuns deocamdată unei solicitări de a comenta aceste informaţii, precizează Reuters.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2021 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.