Rusia a anunţat miercuri lansarea producţiei principalului său vaccin împotriva COVID-19 în Serbia, care devine astfel prima ţară europeană care produce Sputnik V după Rusia şi Belarus.

„Serbia a devenit prima ţară din sudul Europei care produce Sputnik V", a declarat într-un comunicat Fondul suveran rus (RDIF), care a finanţat vaccinul, relatează AFP, citată de Agerpre. Un purtător de cuvânt al Fondului a declarat pentru sursa citată că în prezent doar Rusia şi Belarus, aliatul Moscovei, produc vaccinul Sputnik V în Europa.

La rândul sau, ministrul sârb pentru inovare, Nenad Popovic, a anunţat pe Twitter că producţia vaccinului în Serbia va începe propriu zis la 20 mai. Preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, urmează să viziteze joi Institutul Torlak din Belgrad, care va produce vaccinul rusesc.

Serbia, care doreşte să adere la Uniunea Europeană, dar rămâne apropiată de Rusia pe plan diplomatic, şi-a început campania de vaccinare la începutul lunii ianuarie cu Sputnik V.

„Amploarea vaccinării ar putea fi crescută considerabil graţie lansării producţiei locale", a declarat Kirill Dmitriev, director general al Fondului rus, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2021 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.