Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, care a decedat la sfârşitul săptămânii trecute, lasă în urmă o avere de aproximativ 25 de milioane de euro, acumulată timp de peste şapte decenii. Totuşi, nu se ştie dacă suma este corectă. Soţul reginei Elisabeta a II-a a murit pe 9 aprilie, la 99 de ani.

Cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, ducele de Edinburgh a strâns o avere imensă de-a lungul deceniilor în care a slujit coroana britanică, scrie Agerpres. Averea pe care o lasă în urmă prinţul Philip este estimată la 25 de milioane de euro, însă sunt surse care spun că moştenirea acestuia ar fi mult mai mică, de aproximativ 12 milioane de euro.

O parte din aceşti bani provin dintr-o alocaţie anuală din partea parlamentului, de peste 400.000 de euro pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Prinţul Philip s-a bucurat de această sumă anuală până în 2017, când a renunţat la funcţiile sale. Mai mult, era plătită din banii contribuabililor.

Regina Elisabeta a II-a, a cărei avere este estimată la 500 de milioane de euro, a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster. Scopul principal al Ducatului este de a asigura un venit pentru Ducele de Lancaster, titlu atribuit monarhului din 1399. Se estimează că valoarea Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar regina primeşte un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro, scrie aceeaşi publicaţie.

Pe lângă aceste venituri, în proprietarea monarhilor se mai află numeroase proprietăţi, dar şi colecţii de artă. În total, averea familiei regale britanice este evaluată la aproape 1 miliard de euro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.