După luni bune de lockdown, Marea Britanie revine la normal parțial. Autoritățile au decis relaxarea unor restricții datorită scăderii cazurilor de infectare cu coronavirus.

Anglia se redeschide după ce luni întregi țara a fost într-un lockdown total. Datorită scăderii numărului de cazuri de COVID-19 a fost posibilă această decizie. De astăzi, puburile, restaurantele, saloanele, sălile de sport și magazinele se vor redeschide, iar britanicii abia așteaptă să se bucure de libertate.

„De fiecare dată când am avut un blocaj și am avut o ușurare a blocării, ceea ce am văzut au fost restaurante pline, magazinele pline, cozi la intrare, oameni care doresc să iasă, să se conectează între ei la un nivel foarte, foarte uman, dar de asemenea să experimenteze ce e mai bun din Londra”, a spus Michelle McGratch, director executiv Capital & Counties Properties.

În Manchester, proprietarii de baruri au început să își pregătească terasele.

Da, chiar și cu distanțarea socială aici, suntem binecuvântați cu un spațiu destul de mare, dar suntem în continuare capabili să funcționăm doar la o cincime din capacitatea noastră. În altă parte, pe strada principală există puburi care nu sunt binecuvântate cu orice zonă în aer liber”, a spus Matty Luty, director de vânzări.

Retail jobs

Sunt și antreprenori sceptici. Melvin Taylor este de părere că va mai trece ceva timp până când Londra va prinde viață.

Waldorf și Savoy (n.r. hoteluri) nu se deschid până pe 17 mai. Deci, dacă nu există oameni care să stea aici și cu siguranță nu există teatre, cred că va dura mult mai mult decât își dau seama oamenii, mai ales în centrul Londrei. Uită-te la străzile de aici. Este gol”, a spus Melvin Taylor, florar.

Referitor la călătoriile interne, premierul Marii Britanii îi roagă pe englezi să fie rezervați. Într-o discuție anterioară, Boris Johnson a spus că, din 17 mai, vor fi reluate călătoriile internaționale, însă el nu a mai reconfirmat acest lucru, potrivit alephnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2021 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.