Autoritățile au prezentat joi calendarul pentru revenirea la învăţământul cu prezenţă fizică, începând din 12 aprilie.

Toate şcolile din Bulgaria au trecut pe învăţământ online pe 22 martie, pe fondul unei creşteri a infectărilor cu noul coronavirus în ţară, iar acum elevii bulgari urmează să se întoarcă în bănci în funcţie de vârstă.

Primii care revin în clase vor fi cei mai mici, din clasele I - IV, precum şi cei din clasele a 7-a, a 8-a şi a 10-a, a precizat într-o conferinţă de presă ministrul educaţiei, Krasimir Vălcev.

Ulterior, dacă situaţia epidemică o va permite, se vor întoarce în şcoli şi elevii din clasele a 5-a, a 6-a, a 9-a şi a 12-a, începând din 26 aprilie.

Ministerul bulgar al educaţiei vizează să permită revenirea la cursuri cu prezenţă fizică a până la 40% dintre elevii din clasele 5-12, menţionează BTA.

Tot din 12 aprilie vor fi permise programele de pregătire practică, examenele şi activităţile educative individuale, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Aprilie 2021 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.