Un primar din centrul Venezuelei marchează casele persoanelor cu COVID-19 cu simboluri roşii de avertizare. Acesta a ameninţat localnicii, spunând că va reduce beneficiile pentru cei care încalcă carantina.

„Ne protejăm oamenii”, susține Luis Duque, primarul municipiului Sucre din statul Yaracuy.

„Acest lucru indică faptul că există un caz concret sau un suspect COVID-19, astfel încât oamenii sunt atenţi”, arătând spre semnul instalat la o casă cu bolnavi COVID-19.

Primarul susține că măsurile radicale sunt absolut necesare deoarece Venezuela se confruntă cu un al doilea val de coronavirus.

Ţara din America de Sud se confruntă cu o reapariţie a virusului după un prim vârf în august anul trecut, cu 1.526 de cazuri noi şi 15 decese raportate marţi. Yaracuy a raportat 186 de cazuri noi marţi, al patrulea dintre cele 23 de state şi districtele capitalei, arată datele oficiale.

Primarul a mai spus că autoritățile locale va amenda pe oricine nu va respecta carantina cu echivalentul a 9 dolari, cu câteva luni de salariu minim în Venezuela.

Retail jobs

El a declarat radioului local că, dacă cineva consideră că măsurile sunt neconstituţionale, atunci le pot contesta în instanţă, dar că regulile sunt obligatorii până la orice eventuală hotărâre împotriva lor, relatează Mediafax.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.