Un primar din centrul Venezuelei marchează casele persoanelor cu COVID-19 cu simboluri roşii de avertizare. Acesta a ameninţat localnicii, spunând că va reduce beneficiile pentru cei care încalcă carantina.

„Ne protejăm oamenii”, susține Luis Duque, primarul municipiului Sucre din statul Yaracuy.

„Acest lucru indică faptul că există un caz concret sau un suspect COVID-19, astfel încât oamenii sunt atenţi”, arătând spre semnul instalat la o casă cu bolnavi COVID-19.

Primarul susține că măsurile radicale sunt absolut necesare deoarece Venezuela se confruntă cu un al doilea val de coronavirus.

Ţara din America de Sud se confruntă cu o reapariţie a virusului după un prim vârf în august anul trecut, cu 1.526 de cazuri noi şi 15 decese raportate marţi. Yaracuy a raportat 186 de cazuri noi marţi, al patrulea dintre cele 23 de state şi districtele capitalei, arată datele oficiale.

Citeste si:
BILANȚUL COVID-19: 4.076 cazuri noi | 164 decese | 1.521 pacienți...
BILANȚUL COVID-19: 4.076...

Primarul a mai spus că autoritățile locale va amenda pe oricine nu va respecta carantina cu echivalentul a 9 dolari, cu câteva luni de salariu minim în Venezuela.

El a declarat radioului local că, dacă cineva consideră că măsurile sunt neconstituţionale, atunci le pot contesta în instanţă, dar că regulile sunt obligatorii până la orice eventuală hotărâre împotriva lor, relatează Mediafax.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.