Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, urmează să prezinte măsuri pentru limitarea deţinerii armelor de foc, în efortul de reducere a atacurilor armate.

Joseph Biden va emite, joi, o ordonanţă prezidenţială prin care va cere Administraţiei federale să depisteze persoanele care deţin ilegal arme de foc, în principal cele modificate artizanal.

De asemenea, preşedintele SUA ar putea anunţa reglementări în cazul armelor de asalt, noi prevederi privind condiţiile de stocare a armelor de foc şi controale suplimentare asupra profilurilor persoanelor care cumpără arme.

Peste 100 de politicieni democraţi i-au cerut preşedintelui SUA să ia rapid măsuri pentru limitarea accesului la arme de foc şi pentru depistarea persoanelor care au arme modificate în mod ilegal.

Mai multe incidente armate, soldate cu numeroase victime, au avut loc recent în statele Colorado, Georgia şi California.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.