Directorul Departamentului pentru faună sălbatică şi parcuri naţionale, Kabelo Senyatso, a anunțat că vânătorii pot împuşca 287 de elefanţi în acest sezon.

Sezonul de vânătoare se desfăşoară în perioada 6 aprilie - 21 septembrie.

Botswana a interzis vânătoarea în 2014, însă a ridicat această interdicţie în 2019. Vânătoarea a fost apoi întreruptă de izbucnirea pandemiei de COVID-19, ceea ce a determinat retragerea unora dintre vânători internaţionali.

Senyatso a apărat decizia Botswanei de a permite vânătoarea şi emiterea autorizaţiilor, argumentând că Guvernul a introdus politica în urma consultărilor. „Vânătoarea de elefanţi şi alte specii este o politică guvernamentală care a fost adoptată în urma unui proces deschis de consultare de către cabinetul de miniştri şi a fost susţinută de Botswana'', a spus el cu referire la populaţia ţării.

Grupul pentru protecţia animalelor Future for Elephants a condamnat această iniţiativă, descriind vânătoarea de trofee de elefanţi drept o relicvă brutală din secolele trecute, care nu are nicio justificare în condiţiile în care multe specii sunt ameninţate cu dispariţia.

Retail jobs

Vânătoarea aduce beneficii economiei, potrivit Botswana Wildlife Producers Association (BWPA). „Da, sezonul de vânătoare a început astăzi şi avem deja clienţi pe teren, unii venind din America şi din alte ţări'', a declarat purtătoarea de cuvânt a asociaţiei, Debbie Peake.

Peake a precizat că asociaţia pe care o reprezintă speră că mesajul său va fi acela că astfel de călătorii nu întâmpină dificultăţi. „Oamenii pot veni atâta timp cât se conformează protocoalelor COVID-19'', a spus ea pentru DPA, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2021 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.