Din cauza unei noi creşteri a numărului de infectări cu Covid-19, ștafeta flăcării olimpice pentru Jocurile de vară de la Tokyo nu va fi autorizată pe drumurile publice în tot departamentul Osaka.

„Astăzi, noi cerem locuitorilor din tot departamentul Osaka să se abţină de la orice ieşire care nu este necesară sau urgentă şi vom anula ştafeta flăcării pe drumurile publice", a declarat guvernatorul Hirofumi Yoshimura.

Guvernatorul a precizat, totodată, că se studiază posibilitatea de a organiza ştafeta într-un parc închis publicului.

„Ştafeta flăcării olimpice atrage mulţimile chiar dacă luăm măsuri, întrucât oamenii vor să o vadă", a justificat acesta.

Ştafeta flăcării olimpice a debutat pe 25 martie la Fukushima (nord-estul Japoniei), organizatorii sperând că aceasta va contribui la creşterea entuziasmului faţă de Jocurile afectate de criza sanitară globală. Flacăra urmează să treacă prin departamentul Osaka pe 13 şi 14 aprilie, începând cu oraşul Sakai şi terminând cu metropola Osaka.

Citeste si:
Australia intenționează să vaccineze sportivii care vor merge la JO...
Australia intenționează să...

Guvernatorul unui alt departament a sugerat, de asemenea, că ar putea cere ca ştafeta să nu treacă pe acolo, dacă măsurile de combatere a virusului nu vor fi întărite.

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în departamentele Osaka, Hyogo (vest) şi Miyagi (nord-est). Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei, vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august, potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.