Din cauza unei noi creşteri a numărului de infectări cu Covid-19, ștafeta flăcării olimpice pentru Jocurile de vară de la Tokyo nu va fi autorizată pe drumurile publice în tot departamentul Osaka.

„Astăzi, noi cerem locuitorilor din tot departamentul Osaka să se abţină de la orice ieşire care nu este necesară sau urgentă şi vom anula ştafeta flăcării pe drumurile publice", a declarat guvernatorul Hirofumi Yoshimura.

Guvernatorul a precizat, totodată, că se studiază posibilitatea de a organiza ştafeta într-un parc închis publicului.

„Ştafeta flăcării olimpice atrage mulţimile chiar dacă luăm măsuri, întrucât oamenii vor să o vadă", a justificat acesta.

Ştafeta flăcării olimpice a debutat pe 25 martie la Fukushima (nord-estul Japoniei), organizatorii sperând că aceasta va contribui la creşterea entuziasmului faţă de Jocurile afectate de criza sanitară globală. Flacăra urmează să treacă prin departamentul Osaka pe 13 şi 14 aprilie, începând cu oraşul Sakai şi terminând cu metropola Osaka.

Retail jobs

Guvernatorul unui alt departament a sugerat, de asemenea, că ar putea cere ca ştafeta să nu treacă pe acolo, dacă măsurile de combatere a virusului nu vor fi întărite.

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în departamentele Osaka, Hyogo (vest) şi Miyagi (nord-est). Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei, vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2021 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.