Prostituatele din Belo Horizonte, un oraş din sud-estul Braziliei, cer să fie vaccinate prioritar contra COVID-19 din cauza riscurilor la care se supun. Femeile au organizat o grevă simbolică și manifestații în stradă.

„Suntem în prima linie, ţinem economia şi ne asumăm riscuri. Trebuie să fim vaccinate", a declarat preşedinta Asociaţiei Prostituatelor din Minas Gerais.

Femeile susțin că li s-au degradat puternic condiţiile de muncă din cauza pandemiei ce a dus la închiderea hotelurilor, unde obişnuiau să îşi primească clienţii. „Trebuie să facem parte din grupurile prioritare (pentru vaccinare) pentru că intrăm în contact cu tot felul de persoane, riscându-ne viaţa", spune Lucimara Costa, una dintre femei.

În unele state din Brazilia, profesorii şi poliţiştii au fost incluşi recent în grupurile prioritare de vaccinare, la fel ca personalul medical, persoanele în vârstă şi indigenii.

În Brazilia, aproape 337.000 de persoane au murit din cauza virusului de la începutul pandemiei. În total, 25.713 persoane au murit de COVID-19 în acest stat din sud-estul ţării, al doilea în funcţie de populaţie, după Sao Paulo.

Retail jobs

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, Brazilia a depăşit 4.000 de decese zilnice din cauza COVID-19, menționează digi24.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2021 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.