Prostituatele din Belo Horizonte, un oraş din sud-estul Braziliei, cer să fie vaccinate prioritar contra COVID-19 din cauza riscurilor la care se supun. Femeile au organizat o grevă simbolică și manifestații în stradă.

„Suntem în prima linie, ţinem economia şi ne asumăm riscuri. Trebuie să fim vaccinate", a declarat preşedinta Asociaţiei Prostituatelor din Minas Gerais.

Femeile susțin că li s-au degradat puternic condiţiile de muncă din cauza pandemiei ce a dus la închiderea hotelurilor, unde obişnuiau să îşi primească clienţii. „Trebuie să facem parte din grupurile prioritare (pentru vaccinare) pentru că intrăm în contact cu tot felul de persoane, riscându-ne viaţa", spune Lucimara Costa, una dintre femei.

În unele state din Brazilia, profesorii şi poliţiştii au fost incluşi recent în grupurile prioritare de vaccinare, la fel ca personalul medical, persoanele în vârstă şi indigenii.

În Brazilia, aproape 337.000 de persoane au murit din cauza virusului de la începutul pandemiei. În total, 25.713 persoane au murit de COVID-19 în acest stat din sud-estul ţării, al doilea în funcţie de populaţie, după Sao Paulo.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19 în România: 3852 de noi cazuri și 195 de decese
Bilanțul Covid-19 în România:...

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, Brazilia a depăşit 4.000 de decese zilnice din cauza COVID-19, menționează digi24.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.