Un mesaj criptat, compus din semne de punctuație și numere, a fost postat pe contul de Twitter al Comandamentului american pentru arme nucleare.

Acest mesaj a creat confuzie, neștiind dacă este vorba de vreun cod nuclear, un atac cibernetic împotriva Pentagonului sau un complot.

Mesajul „;l;;gmlxzssaw,” a putut fi citit duminică pe contul oficial al Comandamentului însărcinat cu controlul întregului arsenal nuclear american (Stratcom), înainte ca tweet-ul să fie suprimat.

În pofida eforturilor amatorilor în criptografie, mesajul misterios nu era decât o simplă 'aiureală' a unui copil care preluase controlul asupra contului de Twitter al armatei americane preţ de câteva minute, a explicat Stratcom unui jurnalist al publicaţiei Daily Dot.

„Responsabilul de contul de Twitter al comandamentului militar, care se afla în telemuncă, a lăsat contul deschis şi fără supraveghere timp de câteva clipe. Copilul său cel mic a profitat de situaţie şi s-a apucat să se joace cu tastatura şi, din păcate, fără să-şi dea seama, a postat tweet-ul”, a detaliat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Stratcom.

Citeste si:
Cea mai în vârstă persoană din SUA s-a stins din viață la 116 ani
Cea mai în vârstă persoană...

„Nu s-a întâmplat absolut nimic rău, adică niciun fel de piratare a contului nostru de Twitter', a adăugat el, potrivit AGERPRES.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.