Festivalul revine cu o serie de evenimente în aer liber preconizate să se desfăşoare în diferite locaţii din cele cinci zone ale oraşului New York, au anunţat luni organizatorii.

Programată în perioada 9-20 iunie, „sărbătoarea pe mai multe ecrane” este promovată drept primul eveniment major desfăşurat în format fizic din America de Nord de la debutul pandemiei de COVID-19, acum mai bine de un an.

„Tribeca Film Festival s-a născut din misiunea noastră de a uni oamenii după atentatele de la 11 septembrie 2001”, a declarat Robert De Niro, unul dintre fondatorii festivalului. „Mergem înainte. Iar cum New York-ul iese din umbra COVID-19, pare momentul potrivit să aducem din nou împreună oamenii pentru aniversarea celei de-a 20-a ediţii a festivalului”, a adăugat el.

Anul trecut, Tribeca Film Festival şi-a amânat tradiţionalele evenimente cu prezenţă fizică din cauza pandemiei, iar unele filme au fost puse la dispoziţia publicului în mediul online.

Anul acesta, proiecţiile cinematografice sunt programate să se desfăşoare în Pier 57 Rooftop, The Battery şi Brookfield Place din Lower Manhattan, Hudson Yards în Midtown, Empire Outlets în Staten Island şi MetroTech Commons în Brooklyn, printre alte amplasamente.

Ecrane portabile gigantice vor fi folosite pentru a proiecta pelicule în diferite locuri din cele cinci zone newyorkeze în perioada festivalului, evenimente la care vor participa spectatori, cineaşti şi alţi invitaţi.

Programul ediţiei din 2021 nu a fost încă dezvăluit.

Imagini care promovează ediţia de anul acesta înfăţişează seturi de scaune amplasate la distanţă, în aer liber, într-un spaţiu special destinat, în faţa unui ecran gigantic.

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

„Tribeca este comunitatea celor mai optimişti şi talentaţi povestitori de pe planetă. În 20 de ani, comunitatea noastră de creatori şi parteneri a devenit o familie”, a spus cofondatoarea evenimentului Jane Rosenthal, directoare a Tribeca Enterprises.

„Vara aceasta suntem încântaţi să ne reunim în timp ce Tribeca devine epicentrul divertismentului în cartierele de pe tot teritoriul New York City”, a mai spus aceasta, citat de Agerpres.

Creat în 2002 pentru a revitaliza din punct de vedere cultural Lower Manhattan după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, Festivalul de Film de la Tribeca a avut loc în ultimii ani în lunile aprilie şi mai.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.