Ministrul ungar al resurselor umane, Miklos Kasler, spune că țara ar putea aştepta vaccinarea unei jumătăţi din populaţia sa înainte de a începe ridicarea restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea pandemiei.

În ultimele săptămâni, Ungaria, ţară cu o populaţie de 9,8 milioane locuitori, a înregistrat cel puţin 200 de decese zilnice cauzate de noul coronavirus, ceea ce aduce la aproape 20.000 numărul cazurilor fatale înregistrate de la începutul pandemiei.

Premierul Viktor Orban a afirmat că Ungaria va începe redeschiderea şcolilor şi a activităţilor comerciale după vaccinarea a 25% din populaţie.

Într-o declaraţie pentru postul privat Hir TV, ministrul Miklos Kasler a precizat că redeschiderea va fi condiţionată de atingerea unui obiectiv chiar şi mai ambiţios.

„De îndată ce vaccinarea atinge aproximativ jumătate din populaţie, luând în calcul viteza de răspândire a variantei văzute prima dată în Marea Britanie, cred că la finalul lui mai-începutul lui iunie este momentul când putem relaxa în mod decisiv restricţiile - dacă nu apare o nouă variantă”, a explicat Kasler, citat de Agerpres.

În campania de vaccinare din Ungaria au fost inoculate până acum 1,9 milioane de persoane cu cel puţin o doză şi aproape 700.000 cu două doze, această ţară folosind şi vaccinuri produse de Rusia şi China, în afară de cele occidentale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Martie 2021 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.