Un concert amplu la care au participat 5.000 de spectatori, primul astfel de eveniment desfăşurat în Barcelona de la debutul pandemiei, a avut loc sâmbătă seară.

Concertul, susţinut de trupa indie Love of Lesbians, s-a desfăşurat la Palau de Sant Jordi, care, în mod obişnuit, are o capacitate de 24.000 de spectatori.

Evenimentul a fost organizat pentru a vedea dacă astfel de concerte, desfăşurate cu aplicarea unor măsuri stricte de igienă, pot fi sigure în ciuda pandemiei de coronavirus.

Bun venit la unul dintre cele mai emoţionante concerte din viaţa noastră'', sunt cuvintele cu care solistul trupei Love of Lesbians, Santi Balmes, a întâmpinat publicul.

Măsuri stricte au fost impuse înainte şi în timpul concertului, evenimentul fiind monitorizat de o echipă medicală. Înaintea spectacolului, toţi participanţii au fost nevoiţi să realizeze un test pentru depistarea coronavirusului la unul dintre cele trei centre dedicate. Doar şase dintre cele 5.000 de teste realizate au fost pozitive, potrivit unui reporter al publicaţiei La Vanguardia.

Accesul a fost permis doar persoanele înregistrate, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, care deţineau smartphone-uri pe care să poată primi rezultatele testelor. Participanţii au trebuit să-şi dea acordul ca datele să le fie prelucrate de Ministerul Sănătăţii.

Intrarea la concert s-a realizat prin trei zone dedicate, iar spectatorii nu au avut voie să folosească o altă zonă de acces decât cea desemnată, în timp ce spaţiul a beneficiat de o ventilaţie specială, informează Agerpres.

Un concert similar, cu 5.000 de spectatori, a avut loc în Madrid în decembrie, fără să facă parte însă dintr-un proiect de cercetare, iar participanţii au fost nevoiţi să rămână pe scaune şi să respecte o distanţă de siguranţă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Martie 2021 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.