Cancelarul german Angela Merkel spune că liderii din Uniunea Europeană vor discuta despre cum se pot produce mai multe vaccinuri pe teritoriul UE.

„Centrele de producţie britanice produc pentru Marea Britanie, iar SUA nu exportă, aşa că ne bazăm pe ceea ce putem face în Europa", a spus ea în parlament înaintea summitul de joi al Consiliului European, care va avea loc prin videoconferinţă.

„Trebuie să plecăm de la premisa că virusul, cu mutaţii sale, ne va ţine ocupaţi pentru mult timp, aşa că problema se va prelungi dincolo de acest an", a adăugat ea.

În plus, este nevoie de eforturi suplimentare pentru a garanta că şi restul lumii primeşte vaccinuri, din moment ce în caz contrar vor continua să apară noi mutaţii, iar unele dintre ele ar putea deveni rezistente la vaccin, a atras atenţia Merkel.

Totodată, ea a apărat decizia guvernului său de a procura vaccinuri anti-coronavirus împreună cu celelalte state membre ale UE, adăugând că un eşec în această privinţa ar fi zguduit blocul comunitar la temelie.

„În ciuda tuturor plângerilor, a fost corect să ne bazăm pe achiziţia şi aprobarea în comun a vaccinurilor de către Uniunea Europeană", a declarat Merkel.

„Acum, când vedem că inclusiv cele mai mici diferenţe în distribuţia vaccinurilor produc mari discuţii, nu vreau să îmi imaginez ce ar fi fost dacă unele state ar fi avut vaccinuri, iar altele nu. Acest lucru ar fi zguduit piaţa internă la temelie", a afirmat cancelarul german, conform Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.