Avocaţii săi au cerut accesul imediat la Navalnîi, spunând că suferă de dureri de spate severe şi că piciorul i-a amorţit. Susţinătorii săi spun că nu mai poate merge.

Avocatul Olga Mikhailova a spus că un neurolog l-a consultat pe Navalnîi, dar nu a spus ce i se întâmplă, ci i-a oferit doar ibuprofen, potrivit DW.

„Acesta este tot tratamentul lui", a declarat ea pentru agenţia de ştiri AFP, spunând că analgezicul nu a ajutat. „Nu ştiu ce-i cu el. Ar trebui să fie văzut de un specialist”.

Un apropiat al lui Navalnîi, Leonid Volkov, a declarat că autorităţile ar putea să ascundă faptul că a fost transferat la o infirmerie a închisorii. „Nu ştim unde este Alexei Navalnîi şi de ce îl ascund de avocaţii săi", a spus Volkov pe Facebook.

Maria Pevchikh, şefa investigaţiilor la Fundaţia Anticorupţie Navalnîi, a declarat: „Deteriorarea rapidă a stării sale de sănătate ne îngrijorează. Credem că viaţa lui este în pericol şi cerem accesul imediat pentru avocaţii săi”, a scris ea pe Twitter.

Alexei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost închis la începutul lunii februarie, în timp ce se afla la Berlin, recuperându-se după un atac de otrăvire. Susţinătorii săi au lansat ieri o nouă campanie de protest, „cel mai mare protest din Rusia modernă”.

Până acum s-au înscris 200.000 de oameni.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.