Târgul de Carte de la Frankfurt va redeveni în acest an un eveniment cu prezenţă fizică, iar tema principală a ediţiei sale din 2021 va pune accentul pe „reconectare”, au anunţat luni organizatorii acestei prestigioase manifestări culturale.

Acest salon dedicat editorilor de carte, cu o istorie care se întinde pe parcursul mai multor secole, este considerat unul dintre mai importante târguri de carte din lume.

Anul trecut, Târgul de Carte de la Frankfurt a fost un eveniment organizat aproape exclusiv în format digital din cauza pandemiei de coronavirus.

Mottoul ediţiei din 2021 este „Wiederbegegnung” („Re-conectare”). Editurile vor putea să se înscrie începând de luni şi până pe 31 mai pentru a participa la cea de-a 73-a ediţie din perioada modernă a acestui târg, care va avea loc în intervalul 20-24 octombrie.

Evenimentele cu prezenţă fizică vor fi suplimentate cu formate digitale, iar organizatorii au spus că intenţionează să rămână flexibili pentru a putea să adapteze programul târgului în eventualitatea în care pandemia de coronavirus va avea o evoluţie neprevăzută.

Canada va deţine statutul de ţară invitată.

„În 2021, Târgul de Carte de la Frankfurt va fi încă o dată un loc important de întâlnire - pentru industria cărţii, pentru scriitori şi pentru cititori. Această industrie are nevoie mai mult ca niciodată de schimburi şi de vizibilitate”, a declarat Juergen Boos, directorul evenimentului, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Martie 2021 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.