Fondul rus de investiţii directe (RDIF) urmează să coopereze cu Adienne Pharma & Biotech din Elveţia, pentru producerea vaccinului Sputnik V în Italia, a declarat directorul executiv al RDIF, Kirill Dmitriev.

„Suntem în discuţii cu guvernul Italiei. Există multe regiuni entuziaste în ceea ce priveşte Sputnik V, care doresc să îl producă pe plan intern. Pentru prima dată cooperăm acum cu compania elveţiană Adienne Pharma & Biotech pentru producţia Sputnik V în Italia", a declarat Dmitriev într-un interviu acordat canalului de televiziune italian Rai 3, informează Mediafax.

Mecanismul de fabricaţie va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi va oferi Italiei posibilitatea de a controla produsul.

Producţia Sputnik V în Italia ar putea începe încă din iunie.

RDIF a anunţat că este în discuţi şi cu Germania şi Franţa.

Citeste si:
Serbia este prima ţară din sudul Europei care produce vaccin rusesc
Serbia este prima ţară din...

Sputnik V, care are o rată de eficacitate raportată de 92% pentru prevenirea infecţiilor cu COVID-19, este un vaccin cu două doze, cu cerinţe de depozitare la rece mai mici decât cele produse de Pfizer şi Moderna și fost autorizat pentru utilizare de urgenţă în cel puţin 20 de ţări.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.