Autoritatea sanitară din Danemarca a declarat vineri că va recomanda inocularea cu vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca pentru toate persoanele de peste 18 ani, după ce un studiu făcut pe acest vaccin în Scoţia a dat rezultate pozitive la toate grupele de vârstă.

Reflectând o abordare similară din multe alte ţări ale Uniunii Europene, Danemarca recomandase anterior vaccinarea cu AstraZeneca doar pentru populaţia de sub 65 de ani, precizând că va aştepta mai multe date cu privire la eficacitatea vaccinului pentru persoanele vârstnice.

Noua recomandare urmează lansării unui amplu studiu scoţian, care a indicat o reducere puternică a riscului unei forme grave de COVID-19 la toate grupele de vârstă în urma vaccinării, a precizat agenţia.

Majoritatea persoanelor vârstnice din Scoţia fuseseră inoculate cu vaccinul AstraZeneca, a subliniat aceasta.

În Austria, un grup de experţi care oferă consiliere guvernului austriac pe tema vaccinurilor a recomandat vineri ca vaccinul dezvoltat de AstraZeneca să fie administrat persoanelor de peste 65 de ani, după ce acelaşi grup sfătuise în luna ianuarie ca vaccinul să fie oferit doar celor cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani, a informat APA citată de Reuters.

Suedia şi Germania au anunţat şi ele săptămâna aceasta că vor folosi vaccinul AstraZeneca pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Martie 2021 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.