Germania extinde cu încă 14 zile perioada de controalele stricte la graniţele cu Cehia şi provincia Tirol din Austria. Totodată, Germania impune cetăţenilor germani prezentarea unui test Covid negativ la traversarea graniței.

Germania prelungește controalele stricte de la graniţe, în special la frontierele cu Cehia şi provincia Tirol din Austria, considerate zone de risc.

Controalele stricte vor continua până pe 17 martie, cel puţin. Chiar şi cetăţenii nemţi trebuie să prezinte un test negativ la COVID-19 în momentul intrării în ţară.

Steve Alter, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne: „În acest moment vedem o situaţie epidemiologică, chiar da, înrăutăţită în Republica Cehă şi o situaţie încă stabilă, dar în orice caz nu îmbunătăţită în Tirol, ceea ce face necesară extinderea acestei măsuri în acest moment.”

În Cehia, creşterea numărului de noi cazuri e accelerată din cauza tulpinii britanice. Bilanţul zilnic a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienţilor în stare gravă este la niveluri record. De aceea, Cehia a reintrat, de luni, într-un lockdown parţial, informează alephnews.ro.

Citeste si:
SUA nu mai au în plan retragerea trupelor americane din Germania
Statele Unite ale Americii nu...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.