Germania extinde cu încă 14 zile perioada de controalele stricte la graniţele cu Cehia şi provincia Tirol din Austria. Totodată, Germania impune cetăţenilor germani prezentarea unui test Covid negativ la traversarea graniței.

Germania prelungește controalele stricte de la graniţe, în special la frontierele cu Cehia şi provincia Tirol din Austria, considerate zone de risc.

Controalele stricte vor continua până pe 17 martie, cel puţin. Chiar şi cetăţenii nemţi trebuie să prezinte un test negativ la COVID-19 în momentul intrării în ţară.

Steve Alter, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne: „În acest moment vedem o situaţie epidemiologică, chiar da, înrăutăţită în Republica Cehă şi o situaţie încă stabilă, dar în orice caz nu îmbunătăţită în Tirol, ceea ce face necesară extinderea acestei măsuri în acest moment.”

În Cehia, creşterea numărului de noi cazuri e accelerată din cauza tulpinii britanice. Bilanţul zilnic a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienţilor în stare gravă este la niveluri record. De aceea, Cehia a reintrat, de luni, într-un lockdown parţial, informează alephnews.ro.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Martie 2021 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.