Australia va prelungi pentru încă trei luni închiderea frontierelor sale internaţionale, o măsură de autoizolare menită să protejeze populația de virusul COVID-19, a declarat marţi ministrul sănătăţii, Greg Hunt.

Guvernul a fost avertizat de experţi în sănătate că “situaţia din jurul COVID-19 în străinătate continuă să prezinte un risc inacceptabil pentru sănătatea publică din Australia, mai ales apariţia unor mutaţii mai contagioase”, a declarat Greg Hunt.

„Prin urmare, controlul strict la frontiere va fi prelungit până la 17 iunie”, a adăugat el.

Australia şi-a închis frontierele internaţionale după declanșarea pandemiei cu COVID-19, interzicând intrarea străinilor, cu unele excepţii.

A fost limitat și numărul australienilor cărora li s-a permis să se întoarcă acasă în fiecare săptămână, zeci de mii dintre ei rămânând blocați în străinătate.

Citeste si:
BILANȚUL COVID-19: 4.076 cazuri noi | 164 decese | 1.521 pacienți...
BILANȚUL COVID-19: 4.076...

Călătorii autorizaţi să intre pe insulă trebuie să petreacă 14 zile de carantină într-un hotel, ceea ce costă câteva mii de dolari.

Aceaste restricții au fost benefice. Australia a înregistrat mai puţin de 29.000 de cazuri de COVID-19 la o populaţie de 25 de milioane de locuitori şi impune în prezent puţine restricţii pe plan intern, informează stirileprotv.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.