Australia va prelungi pentru încă trei luni închiderea frontierelor sale internaţionale, o măsură de autoizolare menită să protejeze populația de virusul COVID-19, a declarat marţi ministrul sănătăţii, Greg Hunt.

Guvernul a fost avertizat de experţi în sănătate că “situaţia din jurul COVID-19 în străinătate continuă să prezinte un risc inacceptabil pentru sănătatea publică din Australia, mai ales apariţia unor mutaţii mai contagioase”, a declarat Greg Hunt.

„Prin urmare, controlul strict la frontiere va fi prelungit până la 17 iunie”, a adăugat el.

Australia şi-a închis frontierele internaţionale după declanșarea pandemiei cu COVID-19, interzicând intrarea străinilor, cu unele excepţii.

A fost limitat și numărul australienilor cărora li s-a permis să se întoarcă acasă în fiecare săptămână, zeci de mii dintre ei rămânând blocați în străinătate.

Călătorii autorizaţi să intre pe insulă trebuie să petreacă 14 zile de carantină într-un hotel, ceea ce costă câteva mii de dolari.

Retail jobs

Aceaste restricții au fost benefice. Australia a înregistrat mai puţin de 29.000 de cazuri de COVID-19 la o populaţie de 25 de milioane de locuitori şi impune în prezent puţine restricţii pe plan intern, informează stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2021 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.