Guvernul grec a prelungit vineri până la 8 martie restricţiile în vigoare la Atena şi în mai multe regiuni ale ţării, cazurile de infecţie cu coronavirus fiind numeroase.

„Epidemiologii noştri au considerat că este necesar să extindem măsurile'', a declarat viceministrul Protecţiei civile Nikos Hardalias, exact la un an de la apariţia primului caz de COVID-19 în Grecia.

„Un an mai târziu, încă luptăm (...) Nu ne vom clătina, nu ne vom pierde curajul şi nu vom da înapoi'', a adăugat oficialul grec, vizibil emoţionat, în cadrul unei conferinţe de presă. „Datorită vaccinurilor, libertatea nu este foarte departe'', a adăugat el.

Potrivit epidemiologului Gikas Magiorkinis, membru al comitetului privind coronavirusul din cadrul Ministerului Sănătăţii, internările în terapie intensivă au crescut cu 12% în această săptămână.

Grecia se află sub restricţii de la începutul lunii noiembrie. Unele restrciţii au fost relaxate cu puţin timp înainte de Crăciun, dar au fost reimpuse în februarie, în mod inegal în funcţie de gravitatea pandemiei în regiuni.

Pandemia a ucis 6.400 de persoane în Grecia, unde au fost înregistrate 188.000 de cazuri.Peste 826.000 de persoane au fost deja vaccinate dintr-o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Februarie 2021 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.