Citadela incaşă Machu Picchu, închisă de la sfârşitul lunii ianuarie din cauza pandemiei de coronavirus, se va redeschide pentru turişti începând de luni, însă doar la 40% din capacitatea sa de primire.

„Vom redeschide citadela pe 1 martie, cu o capacitate de primire de 40%. Un număr de 897 de persoane vor putea să viziteze situl în fiecare zi, în conformitate cu un protocol sanitar strict”, a declarat o sursă din Ministerul Culturii din Peru, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Închis timp de aproape opt luni în 2020, celebrul sit arheologic, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO în 1983, a fost redeschis pentru public în noiembrie. Machu Picchu a fost însă închis din nou pe 31 ianuarie din cauza celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-9, deosebit de virulent.

În momentul redeschiderii din noiembrie, numărul vizitatorilor a fost limitat la 2.244 pe zi, iar acum acest număr autorizat fost redus sub pragul de 900.

Miercuri, Guvernul peruan a decis să ridice restricţiile impuse în mai multe regiuni ale ţării de la sfârşitul lunii ianuarie pentru aproximativ 16 milioane de cetăţeni, după o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19.

Peru, care are o populaţie de 33 de milioane de locuitori, este una dintre cele mai îndoliate ţări din America Latină prin prisma numărului de persoane decedate din cauza COVID-19 în raport cu populaţia naţională. Statul peruan a fost totodată grav afectat de consecinţele economice generate de pandemia de coronavirus.

Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut în Peru cu 11,12% în 2020. Această evoluţie negativă a fost deosebit de brutală pentru sectorul turismului, care s-a confruntat cu o scădere de 50,45%, potrivit statisticilor oficiale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.