Regina Elisabeta a II-a i-a îndemnat pe oameni să „se gândească la ceilalți” și să se vaccineze împotriva Covid-19 atunci când devin eligibili pentru vaccinare.

Declarația reginei a fost susținută în cadrul unei videoconferințe cu mai mulți lideri din domeniul sănătății din țările componente ale Regatului Unit. Suverana în vârstă de 94 de ani și prințul-consort în vârstă de 99 de ani s-au vaccinat cu prima doză de ser anti-COVID la începutul lunii ianuarie.

„A decurs fără nicio problemă. A fost rapidă și nedureroasă. Am primit o mulțime de scrisori de la oameni care au fost surprinși de cât de ușor a fost să fie vaccinați”, a spus regina Marii Britanii, potrivit Digi24.

Apelul reginei vine în contextul în care există statistici care arată că un număr între 11% și 15% dintre britanici sunt ezitanți în ce privește vaccinarea. Dr. Emily Lawson, care conduce programul de vaccinare din Anglia, spune că remarcile suveranei sunt „extrem de importante și un vot de încredere pentru programul de vaccinare”.

Elisabeta a II-a a calificat viteza campaniei de vaccinare din UK drept „remarcabilă”.

Citeste si:
Serbia este prima ţară din sudul Europei care produce vaccin rusesc
Serbia este prima ţară din...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.