Pentru a cincea oară în câteva zile, vulcanul Etna, situat pe insula Sicilia din sudul Italiei, a erupt expulzând în aer jeturi de lavă şi nori de cenuşă.

Celebrul vulcan sicilian, cu o înălţime de peste 3.000 de metri, a început să erupă luni în jurul orei 22:00 (21:00 GMT), au raportat marţi experţi de la Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).

Noua erupţie a început în craterul sud-estic al vulcanului. Aproximativ o oră mai târziu, jeturile de lavă expulzate de Etna ajunseseră până la 300 de metri deasupra marginii craterului. Mai târziu, o parte din coloana de cenuşă s-a ridicat până la mai mulţi kilometri în aer.

Marţi în jurul orei 1:00 dimineaţa, tremurăturile şi exploziile s-au oprit rapid.

Pentru cercetători, spectacolul natural nocturn oferit de Etna nu prezintă un motiv de îngrijorare. Ei intenţionează să-l analizeze pentru investigaţii suplimentare şi să preleveze mostre de material pe care vulcanul le-a aruncat.

Muntele Etna este foarte activ de la mijlocul lunii februarie, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Februarie 2021 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.