Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că ar efectua vaccinul anti-coronavirus al AstraZeneca.

Afirmațiile șefei CE vin după ce s-a încetinit rata de acceptare al unuia dintre cele doar trei vaccinuri aprobate până acum în tot blocul comunitar.

Luna aceasta, Macron a spus că Marea Britanie a riscat autorizând produsul AstraZeneca așa de rapid. De asemenea, un studiu german oficial afirmă că, deși vaccinul este eficient, acesta ar avea efecte adverse mai severe decât cei doi rivali principali.

”Aș face vaccinul AstraZeneca fără nicio ezitare, la fel produsele Moderna și BioNTech/Pfizer”, a declarat von der Leyen pentru Augsburger Allgemeine.

Susținerea vaccinului de către șefa executivului UE vine la o lună după ce Comisia Europeană a avut o dispută aprinsă cu AstraZeneca, Bruxelles-ul acuzând compania britanico-suedeză că a favorizat Regatul Unit în livrările de vaccin, menționează hotnews.ro.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.