Pentru a încerca să limiteze numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, guvernul francez a hotărât suspendarea prevederii care îi obliga pe angajaţi să mănânce în oraş şi nu la locul de muncă. De acum, francezii vor putea lua masa de prânz la birou fără teama că vor încălca legea.

Pauza de prânz - „la pause déjeuner” - reprezintă un obicei respectat cu sfinţenie în Franţa. Până în prezent, Codul Muncii interzicea angajatorilor să permită angajaților să mănânce la birou, măsură care reflectă importanţa pe care francezii o acordă mâncării şi meselor principale ale zilei.

Înainte de pandemia de COVID-19, francezii erau obișnuiți să iasă în oraş în pauza de prânz, unde luau masa alături de alţi colegi de birou.

Noua regulă, adoptată doar temporar, ia în calcul doar firmele şi companiile care au mai mult de 50 de angajaţi şi a căror cantină nu permite respectarea distanţării sociale la cel puţin un metru între angajați, menționează adevarul.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.