Pentru a încerca să limiteze numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, guvernul francez a hotărât suspendarea prevederii care îi obliga pe angajaţi să mănânce în oraş şi nu la locul de muncă. De acum, francezii vor putea lua masa de prânz la birou fără teama că vor încălca legea.

Pauza de prânz - „la pause déjeuner” - reprezintă un obicei respectat cu sfinţenie în Franţa. Până în prezent, Codul Muncii interzicea angajatorilor să permită angajaților să mănânce la birou, măsură care reflectă importanţa pe care francezii o acordă mâncării şi meselor principale ale zilei.

Înainte de pandemia de COVID-19, francezii erau obișnuiți să iasă în oraş în pauza de prânz, unde luau masa alături de alţi colegi de birou.

Noua regulă, adoptată doar temporar, ia în calcul doar firmele şi companiile care au mai mult de 50 de angajaţi şi a căror cantină nu permite respectarea distanţării sociale la cel puţin un metru între angajați, menționează adevarul.ro.

Citeste si:
Clotilde Armand: „Angajații de la ADP Sector 1 aveau de spor de...
Clotilde Armand: „Angajații...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.