Italia încă continuă lupta cu virusul COVID-19. Ca urmare a înmulțirii cazurilor noi de infectare și a creșterii indicelui de contagiune din ultima perioadă, mai multe localități din țară vor intra în zona roșie, începând de astăzi, 17 februarie. Vizate sunt mai multe localități din regiunea Lombardia, acolo de unde a și pornit pandemia.

După creșterea majoră a indicelui de infectare în mai multe orase din zona italiană Lombardia, autoritățile au luat decizia de a le introduce în zona roșie. Prevederea a fost semnată de guvernatorul Attilio Fontana, după o consultare cu reprezentanții Ministerului Sănătății. Scopul principal al acestei decizii este limitarea răspândirii pandemiei.

Restricții severe sunt introduse în localitățile Viggiù (Varese), Mede (Pavia), Castrezzato (Brescia) și Bollate (Milano). Astfel, începând de astăzi, de la ora 18:00, vor fi oprite toate activitățile comerciale neesențiale, iar barurile și restaurantele vor fi închise.

În plus, activitatea școlară a elevilor de școală primară și secundară din aceste municipalități se va muta în online, măsura fiind valabilă și în cazul grădinițelor și școlilor, menționează realitatea.net.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.