Italia încă continuă lupta cu virusul COVID-19. Ca urmare a înmulțirii cazurilor noi de infectare și a creșterii indicelui de contagiune din ultima perioadă, mai multe localități din țară vor intra în zona roșie, începând de astăzi, 17 februarie. Vizate sunt mai multe localități din regiunea Lombardia, acolo de unde a și pornit pandemia.

După creșterea majoră a indicelui de infectare în mai multe orase din zona italiană Lombardia, autoritățile au luat decizia de a le introduce în zona roșie. Prevederea a fost semnată de guvernatorul Attilio Fontana, după o consultare cu reprezentanții Ministerului Sănătății. Scopul principal al acestei decizii este limitarea răspândirii pandemiei.

Restricții severe sunt introduse în localitățile Viggiù (Varese), Mede (Pavia), Castrezzato (Brescia) și Bollate (Milano). Astfel, începând de astăzi, de la ora 18:00, vor fi oprite toate activitățile comerciale neesențiale, iar barurile și restaurantele vor fi închise.

În plus, activitatea școlară a elevilor de școală primară și secundară din aceste municipalități se va muta în online, măsura fiind valabilă și în cazul grădinițelor și școlilor, menționează realitatea.net.

Citeste si:
COVID-19 în România: 2.096 cazuri noi și 1.022 de pacienți la ATI
COVID-19 în România: 2.096...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.