Tinerii români îşi păstrează interesul ridicat pentru studiile în Marea Britanie. Universităţile din Anglia au anunţat că vor veni în sprijinul europenilor prin a nu modifica taxele de studiu după Brexit.

Compania de consultanţă educaţională IntegralEdu a transmis că tinerii români sunt interesaţi să studieze în continuare în Marea Brtianie, tendinţa fiind remarcată încă de la sfârşitul anului trecut când mai multe instituţii de învăţământ britanice au anunţat că vor veni în sprijinul europenilor prin a nu modifica taxele de studiu după Brexit. Astfel, cele mai multe dintre ele acordă automat burse pentru europeni. Studenţii din afara Marii Britanii vor beneficia, în aceste condiţii, de acelaşi nivel de taxe ca cetăţenii britanici.

„Deja 20 de universităţi de prestigiu din Marea Britanie, din portofoliul nostru educaţional, au implementat diverse scheme bursiere pentru studenţii din UE, menţinând astfel taxa la acelaşi nivel ca înainte de Brexit. Dacă studenţii internaţionali plătesc în medie între 13.000 şi 20.000 de lire pe an, bursele acordate de unele universităţi pentru europeni pot acoperi chiar şi 30-40% din taxă, astfel că, în unele cazuri, un student care vine din UE poate plăti chiar mai puţin decât un cetăţean britanic. În plus, universităţile se angajează să menţină acest sistem de taxe pe toată durata studiilor”, declară Ana Maria Papp, manager IntegralEdu.

O ediţie virtuală a târgului educaţional World Education Fair (WEF), va avea loc în data de 18 februarie, între orele 14.00 - 18.00 şi va reuni peste 30 instituţii participante din Europa şi SUA, unde cele mai multe instituţii participante sunt chiar din Marea Britanie.

Tinerii care doresc să studieze în Marea Britanie pot să participe la prezentări sau să discute personal cu reprezentanţii universităţilor în cadrul evenimentului.

Citeste si:
Coronavirus: Școlile din Anglia se vor redeschide pe 8 martie
Coronavirus: Școlile din...

La ediţia virtuală vor fi prezente şi universităţi din Austria, Italia, Elveţia, Belgia, SUA, Danemarca şi Olanda, informează Mediafax.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.