Tinerii români îşi păstrează interesul ridicat pentru studiile în Marea Britanie. Universităţile din Anglia au anunţat că vor veni în sprijinul europenilor prin a nu modifica taxele de studiu după Brexit.

Compania de consultanţă educaţională IntegralEdu a transmis că tinerii români sunt interesaţi să studieze în continuare în Marea Brtianie, tendinţa fiind remarcată încă de la sfârşitul anului trecut când mai multe instituţii de învăţământ britanice au anunţat că vor veni în sprijinul europenilor prin a nu modifica taxele de studiu după Brexit. Astfel, cele mai multe dintre ele acordă automat burse pentru europeni. Studenţii din afara Marii Britanii vor beneficia, în aceste condiţii, de acelaşi nivel de taxe ca cetăţenii britanici.

„Deja 20 de universităţi de prestigiu din Marea Britanie, din portofoliul nostru educaţional, au implementat diverse scheme bursiere pentru studenţii din UE, menţinând astfel taxa la acelaşi nivel ca înainte de Brexit. Dacă studenţii internaţionali plătesc în medie între 13.000 şi 20.000 de lire pe an, bursele acordate de unele universităţi pentru europeni pot acoperi chiar şi 30-40% din taxă, astfel că, în unele cazuri, un student care vine din UE poate plăti chiar mai puţin decât un cetăţean britanic. În plus, universităţile se angajează să menţină acest sistem de taxe pe toată durata studiilor”, declară Ana Maria Papp, manager IntegralEdu.

Retail jobs

O ediţie virtuală a târgului educaţional World Education Fair (WEF), va avea loc în data de 18 februarie, între orele 14.00 - 18.00 şi va reuni peste 30 instituţii participante din Europa şi SUA, unde cele mai multe instituţii participante sunt chiar din Marea Britanie.

Tinerii care doresc să studieze în Marea Britanie pot să participe la prezentări sau să discute personal cu reprezentanţii universităţilor în cadrul evenimentului.

La ediţia virtuală vor fi prezente şi universităţi din Austria, Italia, Elveţia, Belgia, SUA, Danemarca şi Olanda, informează Mediafax.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.