Premierul britanic Boris Johnson a afirmat luni că puterile mondiale trebuie să încheie un acord global referitor la pandemii, pentru a asigura o transparenţă adecvată a informaţiilor, în urma epidemiei cu noul coronavirus originară din China.

Johnson a spus că ar fi nerăbdător să încheie un tratat global referitor la pandemii, în cadrul căruia ţările să convină să facă schimb de date, în contextul îngrijorărilor britanice şi americane referitoare la accesul acordat de China unei misiuni a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.

Întrebat de Reuters despre doreşte vreo acţiune pentru îmbunătăţirea transparenţei, Johnson a spus: „Cred că lumea are nevoie să vadă un acord general referitor la modul în care urmărim datele legate de pandemiile zoonotice...şi dorim un acord comun referitor la transparenţă”.

„Cred că una dintre ideile atractive pe care le-am văzut în ultimele luni a fost o propunere pentru un tratat global privind pandemiile, astfel încât ţările semnatare să se asigure că contribuie cu toate datele pe care le deţin şi suntem capabili să ajungem la ceea ce s-a întâmplat şi să nu mai se întâmple”, a spus premierul într-o conferinţă de presă.

Ca parte a preşedinţiei Marii Britanii a Grupului celor Şapte (G7) naţiuni bogate, Johnson doreşte să conducă eforturile pentru o abordare globală a pandemiilor, inclusiv un sistem de avertizare timpurie, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Februarie 2021 - 09 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.