Echipa OMS trimisă în China pentru a cerceta originile virusului, a descoperit 13 tulpini de COVID-19. Aceștia susțin că virusul COVID-19 ar fi circulat dinainte de decembrie 2019. Un reprezentant OMS consideră că aceste tulpini ale virusului existau deja în decembrie 2019.

Echipa de cercetători a Organizației Mondiale a Sănătății, care a mers în China, în orașul Wuhan pentru a încerca să afle originea coronavirusului, care a generat pandemia, au ajuns la concluzia că virusul SARS-CoV-2 e posibil să fi apărut înainte de decembrie 2019, atunci când au fost raportate primele cazuri de îmbolnăviri.

17 specialiști de la OMS împreună cu 17 cercetători chinezi au analizat mai multe probe recoltate în China și au descoperit că în decembrie 2019, aici erau deja dezvoltate 13 tulpini de SARS-CoV-2.

Aceștia au ajuns la un rezultat după ce au analizat și probele genetice parțiale, nu doar pe cele complete. Unele dintre probe au fost colectate din piețe, altele nu au legătura cu astfel de zone de mărfuri.

Coordonatorul misiunii OMS la Wuhan s-a ferit să tragă astfel de concluzii. Dar, aceasta este o ipoteză ținând cont de numărul mare de mutații genetice descoperite în acea zonă. Un număr atât de mare de variante ale virusului nu ar fi putut apărea într-o singură lună, iar aceste 13 tulpini ar putea fi dovada științifică a acestei teorii.

Misiunea OMS în Wuhan a analizat 92 de cazuri suspecte din lunile octombrie și noiembrie 2019 – pacienți cu simptome similar COVID-19 și grav bolnavi. Echipa OMS a cerut testarea pentru anticorpi a acestor pacienți, însă doar 67 și-au dat acordul. Testele lor au ieșit, însă, negative, informează alephnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Februarie 2021 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.