La acest moment al anului Grădina Zoologică din Londra ar fi trebuit să fie plină de copii aflaţi în vacanţă, însă din cauza lockdown-ului impus ca urmare a pandemiei de COVID-19, viitorul celei mai vechi grădini zoologice ştiinţifice din lume este în pericol.

Situată în Regent's Park, din centrul Londrei, London Zoo se confruntă în prezent cu o gaură de milioane de lire sterline în buget şi perspective sumbre, după cum povestesc îngrijoraţi şi angajaţii săi.

"Lockdown-ul a fost cu adevărat suprarealist aici, fără vizitatori, o perioadă foarte tristă pentru grădina zoologică", a declarat Kate Sanders, şefa echipei responsabile cu felinele mari la această grădină zoologică.

"Pierdem atât de mulţi bani", povesteşte ea. "Sunt îngrijorată pentru că s-ar putea ca grădina zoologică să nu supravieţuiască", a mărturisit Sanders.

Deschisă în 1828 de către Zoological Society of London (ZSL), Grădina Zoologică din Londra, aflată sub patronajul reginei Elisabeta a II-a, a fost vizitată de Charles Darwin în timp ce acesta scria "Originea speciilor".

Citeste si:
COVID-19 în România: 2.096 cazuri noi și 1.022 de pacienți la ATI
COVID-19 în România: 2.096...

Împreună cu grădina zoologică Whipsnade din Bedfordshire, la nord de Londra, administrată tot de ZSL, London Zoo găzduieşte în prezent 22.949 de animale, a căror hrană lunară costă în jur de 1 milion de lire sterline (1,4 milioane de dolari).

Această sumă şi cel mai recent lockdown vor face o gaură de 1,8 milioane de lire în bugetul grădinii zoologice, peste pierderile de 15 milioane de lire sterline anul trecut.

Lockdown-urile au făcut că grădina zoologică să fie închisă timp de 18 săptămâni în 2020. În mod obişnuit, la London Zoo, bilete pentru adulţi, incluzând o contribuţie voluntară, costă 35,00 lire sterline, iar cele pentru copii, 22,75 de lire sterline, menționează Agerpres.

Citeste si:
Prinţul Philip a fost spitalizat într-o clinică din Londra
Prinţul Philip, în vârstă de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.